Magas tápanyagtartalmú fehérjét biztosít, ezen kívül bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban és alacsony a kalóriatartalma. A Szent Jakab kagyló kimondottan ízletes, ezért érdemes kipróbálni. A fehér húsa és a narancsszínű része egyaránt ehető.
Az előbbi diós, enyhén édes, az utóbbi pedig erősen tenger ízű. Leginkább az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger partjainál fordul elő. Francia halászok kezdeményezésének hála, a begyűjtésére szigorú szabályok vonatkoznak. A Szent Jakab kagyló kizárólag kijelölt időszakban és meghatározott méretben fogható ki.
Amennyiben van rá lehetősége, frissen ízlelje meg! A héj nélküli hús hűtőszekrényben akár 2 napig is eltartható. Lefagyasztott állapotban egy légmentesen záródó zacskóban 3 hónapig tárolható. A fagyasztás előtt fontos alaposan megszárítani.
Ha nem szeretne bíbelődni a pucolásával, valamint az elkészítésével, akkor szerezze be a Szent Jakab kagyló konzerv változatát! Bármelyik nagyobb áruház polcain fellelhető, így a megvásárlását illetően nem lesz nehéz dolga.