Akik szeretnék egy igazán erős feketével indítani a napot, azoknak remek döntésnek bizonyulhatnak. A kotyogós kávéfőzők működését illetően azt kell tudni, hogy a gravitációt és a hőt használják fel az ital elkészítéséhez. Amint a víz forrásba kezd, a gőz nyomás alatt áramlik fel a felső részbe.
A forró víz átjárja az őrleményt és kivonja belőle az aromákat. Amikor a nyomás már megszűnik, akkor a kávé lecsepeg a tartályba és ezzel a folyamat véget is ér. A hosszabb főzési idő és az alacsonyabb vízhőmérséklet lehetővé teszi az ízek mélyebb kibontakozását.
A kotyogós kávéfőzők története egészen a 19.századig nyúlik vissza. Akkoriban kezdték alkalmazni ezeket az egyszerű, mégis hatékony eszközöket. Napjainkban is nagyon népszerűek, ezért nem meglepő, hogy a szaküzletek polcain számtalan variációban vannak jelen.
Az újrahasznosítható alkatrészek és az egyszerű használatuk révén, környezetbarát választásnak nevezhetőek. A kotyogós kávéfőzők kiváló ár-érték arányban szerezhetőek be, ami szintén óriási pozitívum a mai világban.